17 Ekim 2008 Cuma

iyikafa manifestosu

  1. iyikafa; kafalar iyiyken akla gelmiş, üzerinde fazla düşünülmeden, böyle nasıl diyelim, “bam!! bam!! bam!!” harekete geçirilmiş bir oluşum olup; konsept, kurgu ve şekil itibariyle kaygısızları oynamaktadır.. ha böyle rahat rahat.. hatta üzerine rahat bir şeyler giymeden, bir taraflarını kaşımadan iyikafa’da yazmak edepsizliktir..
  2. iyikafa; her türlü toplumsal sorumlulukları içselleştirerek gayet sorumsuz bir hayvan gibi takılmaktadır.. mesaj kaygısı, adam saygısı, acıma duygusu, forum baygısı barındırmaz..
  3. iyikafa; bazen realist, bazen sürrealist, bazen kübist, bazen optimist, bazen pesimist, bazen minimalist, bazen modernist, hatta yeri geldiğinde kadirist olabilen, her yola gelen bir oluşumdur.. öte yandan etiket meselesini neo-dadaizm’e sığınarak halletmiştir..
  4. iyikafa’nın anlaşılmak gibi bir derdi yoktur.. biz kafa yormuyoruz.. bodos dalıyoruz..
  5. iyikafa’da bazı bazı kuru-sulu karışacağından 18 yaşın altındaki şuursuz gençliğin parasempatik sinir sistemini bozabilir..
  6. iyikafa; yazan, yazılan, okuyan, hısım-akraba, federasyon, sulama birliği, yapı kooperatifi gibi falan hiçbir şeyi, hiç kimseyi bağlamaz..
  7. altıncı maddeye istinaden belirtmekte fayda var; külliyen hayal ürünü bu iyikafa.. daha pak bir ifadeyle tekmili birden göt kaynaklı şiirsel betimlemelerimizi üzerine alanın..
  8. iyikafa; şuurlu bir başkaldırı, acar bir muhalefet, bir celalî isyanı değil; yellenmek ve geğirmek gibi gayr-i ihtiyari bir dışavurumdur.. affedersiniz.. ımphs ımphs..  
  9. sekizinci maddeye kafa tutmak gibi olmasın, zira öyle bir niyetimiz yok, iyikafa nedendir bilinmez ortalamayı reddeder.. ortalamaya burun kıvırır, omuz atar, tav olur..
  10. iyikafa; bu yalan sanal dünyanın cilt bakım kremi değil, tıraş kolonyasıdır..
  11. iyikafa ile maddi manevi her türlü probleminizi kimle isterseniz bölüşebilir, kime isterseniz sövebilirsiniz.. 

1 yorum:

Haluk Mesci dedi ki...

Amanın. Buraya nasıl geldim bilmiyorum ama çok sevdim, şimdi nasıl gidicem bilmiyorum.

Yorum Gönder