30 Ekim 2008 Perşembe

ergenekon'dan izmir'e yaşasın cumhuriyet!!

kelimelere taşıyabileceğinden fazla anlam yüklemede üzerimize yok canlar.. değişen dünya düzeni, düzene ayak uyduramayan ersin düzen’i, ajda’sı ve sezen’i, teyzeoğlusu kuzen’i garip bir toplum olduk çıktık.. ama bıktık.. yeter.. heder olduk heder..

eskiden ergenekon denilince; sadece nilüfer denilen şarkıcının kırığı zengin mi zengin, balık etli, iş erbabı, şiş kebabı gökberk ergenekon gelirdi akıllara.. kendisinin speedo marka slip mayosuyla paparazzilere yakalanmasını mütebessim seyrederdik magazin programlarında.. şimdi ergenekon kelimesi aldı yürüdü azizim.. keşke hep gökberk ergenekon olsa televizyonlarda.. dünya daha yaşanılabilir bir yer olurdu..

mesela yukarıda sezen aksu’yu tanımamama rağmen kendisinden bahsederken ‘sezen’ dedim de bakın aklıma ne geldi.. bir izmir vardı hani.. bildiğin şehir.. orada yaşayanlara da izmirli denilirdi.. izmir ve izmirli denilince akla güzelliğiyle dillere destan hatun canlılar, yunanlılar, boyoz, kıtipiyöz falan gelirdi.. şimdi herkes delirdi.. izmirliyim diyen insan anlayış bekliyor, ilgi bekliyor.. izmirlilik hayata karşı bir duruş olmuş, layığını bulmuş.. “soyumuz tükeniyor kurtarın bizi!!” feryatları.. ege’nin hoyratları.. izmirli demek şimdi laik demek, ulusalcı demek, cumhuriyet çocuğu demek.. elleşmeyin.. sahi türkler ergenekon’dan çıkmışlardı ve izmir batıda anlayışla karşılanabilecek son duraktı.. yollar hep kuraktı..

o değil de; ‘cumhuriyet çocuğu’ dedim de aklıma cumhuriyet sucuğu geldi.. o cumhuriyet sucukları ki zamanında cumhuriyet'in 80. yıl kutlamalarına devletin parası yetişmeyince, "adımız cumhuriyet, seve seve veririz.." demişti.. hey gidi günler.. sonra da afyon geldi aklıma.. ‘sucuk’ deyince de akla afyon geliyor yani.. ilginç..

 “…ergenekon izmir arası yolculuklarda vazgeçtim çocuk olmaktan

afyon kolaylı dinlenme tesisinde

sucuk kokusuydu vatan…”

3 yorum:

- dedi ki...

pff bu ne yeeaa! köpek mi öldü olm içinde! yine tuvalete bırakmışın cumhuriyet sucuğunu.

soslufistik dedi ki...

ben seninle bir gün kalecik'te mangala sucuk atabilme ihtimalini sevdim.

schwannoma dedi ki...

üşenmesem blogdaki cumhuriyet düşmanlarına cevabımı vereceğim ama üşeniyorum

Yorum Gönder